tiistai 10. elokuuta 2010

Koiranruoka uusiksi

Koirallani oli ruoansulatusvaivoja ja kuulin ystävältäni, että normaali, kuiva koiranruoka ei olekaan parasta ravintoa koiralle, vaan koiranruoka tulisi koostua myös raa’asta ruoasta. Minusta tämä kuulosti vähän epäilyttävältä, mutta luin netistä tarkemmin asiasta, ja ei se ystävä ihan läpiä päähän puhunut

Koiranruoka tulisi sisältää eläinrasvoja, joita saa parhaiten raa’an lihan mukana. Normaalissa, eläinkaupan koiranruoka-annoksessa on paljon hyvää, mutta lisäksi pitäisi antaa päivittäin raakaa lihaa, rasvaa tai sisäelimiä. Myös raaka kala on hyvästä silloin tällöin. Kun eläinrasvat ovat mukana, koiranruoka ei kulje niin nopeasti suoliston läpi, vaan tavara tulee kiinteänä ja hyvin sulaneena pihalle. Lisäksi luusto kehittyy hyvin ja nivelongelmien uhka vähenee huomattavasti.

Parhaiten homma lähtee käyntiin tarjoamalla lisäravinnoksi raakaa naudan jauhelihaa. Kun koira tottuu tähän, voidaan siirtyä monipuolisempaan, erilaisia vitamiineja ja hiilihydraatteja sisältävään ravintoon.

Päätin sitten kokeilla moista ruokavaliota. Voin rehellisesti sanoa, että löysät oli tiessään ja koirani tuntuu voivan muutenkin paremmin. Aloitin jauhelihan lisäämisellä ja nyt annan koiralle muutakin lihaa silloin tällöin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti