perjantai 12. helmikuuta 2010

Huoneistohotelliin putkiremontin ajaksi?


Asuntoyhtiössämme alkaa putkiremontti toukokuussa. Olen tiennyt siitä jo pitkään ja ottanut sen myös huomioon taloudellisesti. Tällä viikolla oli siitä nyt ensimmäinen kunnon info, jossa käytiin koko hankesuunnitelma läpi. Olin aika tyrmistynyt siitä, minkälaisia kysymyksiä ihmiset infossa esittivät. Enimmäkseen oltiin huolissaan siitä, saako pyöreäkulmaisen lavuaarin vaihtaa kulmikkaaseen, vessanpöntön ollessa myös kulmikas. Toinen teema kosketti lähinnä vesiputkien ulkoasua. Eli asiat, joista ihmiset esittivät kysymyksiä hankkeen suunnittelijoille, olivat mielestäni aivan järjettömiä eikä tässä vaiheessa hanketta vielä millään tavalla ajankohtaisia.

Kukaan ei kysynyt asumisesta remontin aikana. Itse kysyin tätä viimeisenä ja silloin selvisi, että ellei mahdotonta niin ainakin haasteellista siitä tulee. Asuntoa ei saa turvalukita remontin ollessa päällä, joten kaikki arvoesineet pitää viedä pankkiholveihin korjuun. Meidän tilanteessa kylpyhuone remontoidaan kokonaan uusiksi, eli noin kolmen kuukauden ajan asunto on täynnä pölyä ja sähköt ja vesi ovat vaihtelevasti poikki. Pakastin siis täytyy ainakin syödä tyhjäksi nyt sitä ennen.. Lisäksi tavarat täytyy siirtää pois työmiesten tieltä, eli käytännössä eläminen tulee remontin aikana tapahtumaan yhdessä huoneessa ja muu osa asuntoa on täyttä kaaosta. Pöly, joka katon ja lattian avaamisesta syntyy, on sellaista jota saa kuulemma sitten imuroida tehokkaallakin imurilla pitkään pois.

Haastavinta tässä kaikessa elämisen puolesta on se, että koko taloyhtiö käyttää kellariin tehtyä vessaa ja suihkua. Puhuimme mieheni kanssa tästä kaikesta stressistä ja arkielämän haasteista, joita remontti aiheuttaa ja päädyimme siihen, että vuokraamme huoneistohotellista huoneiston, siksi ajaksi kun remonttimiehet remppaavat kylpyhuoneemme ja keittiömme. Huoneistohotelli on hyvä ratkaisu, sillä löysimme sellaisen, jossa asumme lähellä omaa asuntoamme. Vuorokausi hinta ei ole kahdelta ihmiseltä vielä järin suuri ja lisäksi saamme siitä osan vakuutuksessa takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti