sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Vaihtoehto putkiremontille?

Kerroin aikaisemmin siitä putkiremontista, joka nyt siis alkaa toukokuussa. Putkiremontti, jota en kauheasti odota kuultuani esim. sen, että omassa asunnossa asuminen on miltei mahdotonta ja tästä syystä me nyt sitten muutetaan huoneistohotelliin remontin ajaksi. Viikonlopun aikana törmäsin suomalaiseen keksintöön, jossa putket pinnoitetaan paljon helpommalla tavalla kuin se, mihin taloyhtiömme on nyt ryhtymässä. Aloin vaan miettiä että miksi ihmeessä meidän remonttia ei voida tehdä viikossa, ilman pölyhaittoja, ilman meluhaittoja…

Viemäripinnoite asennetaan putken sisäpinnalle, jotta siihen saadaan uusi, kulutusta kestävä pinta. Pinnoite ottaa karhennettuun sisäpintaan hyvin kiinni, joten seinämistä tulee saumattomat ja joustavat, joten uutta remonttia ei tarvita hetkeen. Putkien pinnoitus pidentää putkien käyttöikää 20-40 vuodella. Ja tämän jälkeen pinnoittaminen voidaan tehdä vielä uudestaan ja käyttöikä pidentyy tämänkin jälkeen saman verran.

Se mikä minusta tässä oli hienointa, oli se, että pinnoitus tehdään vessan ja kylpyhuoneen kautta. Pesualtaat ja pytyt irrotetaan ja putkisto putsataan, pinnoitetaan ja kuivataan. Työhön menee aikaa noin 3-5 päivää ja sitten wc-pytty ja pesualtaat laitetaan paikoilleen ja työ on valmis. Putkisto on valmis käytettäväksi jopa kahdeksan tunnin jälkeen. Pinnoite on Suomessa kehitetty.

Meidän putkiremppa tulee maksamaan noin 42 000 euroa, sillä asuntomme koko on 60 neliötä. Tämän kaiken saisi tällä pinnoitteella ehkä noin 40 % halvemmalla eikä kylpyhuoneita tai keittiöitä tarvitsisi rikkoa. Plus kodissa pystyisi elämään tämän viikon aikana. Nyt kodissa ei pysty elämään useampaan kuukauteen. Kiitos taloyhtiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti