tiistai 20. lokakuuta 2009

Joulukortit painoon

Tänä vuonna aion itse tehdä joulukortit. Suunnittelin pitkään askartelemista, mutta totesin että siinä menee ikä ja terveys ennen kuin saisin kaikki 50 korttia tehtyä. Sain itse asiassa idean korttiini nyt työkaveriltani, joka toimii meillä graafikkona. Aion skannata pari valokuvaa töissä ja sitten kotona käsittelen niitä kuvankäsittelyohjelmalla ja liitän kuviin mukaan tekstit. Nykyisen Photoshopin teksti kuulemma on riittävän hyvää painotuotteessa. Tarkoitan sitä, ettei painatus mene mössöksi vaikka Photoshop ei vektorigrafiikkaa tuotakaan.

Kuvan ideana on vanha kuva kylänraitilta, jossa olen itse elänyt tyttövuoteni. Kuva on hieman kellastunut, mutta skannattuani kuvat, Anne lupasi säätää värejä niin, että saan kuvan mustavalkoisen värilliseksi. Sen jälkeen liitän kuvaan tekstin: Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, käyttäen Photohopin omia fontteja ja fontin käsittelytyökaluja.

Hyvinkääläinen Painotalo T-Print mainostaa nettisivuillaan, että heillä voi tehdä painatuksia. Hintoja ei kerrota mutta en usko joulukorttien hinnaksi tulevan kauhean paljon enempää kuin jos ne olisi itse kokonaan tulostanut tai tehnyt askartelutavaroista. Laskin nimittäin, että kymmenellä eurolla ei vielä kauheasti korttipohjia, glitteriä, liimaa eikä tusseja ostella. Mietin myös tulostusta, mutta se tulee ihan hirmuisen kalliiksi. Mustetulostin syö värejä aika reippaasti, eikä valokuvauspaperikaan ole mitään halpaa. Painamalla tuotteet liikkeessä saa niihin hyvän materiaalin eli kortit kehtaa jopa antaa eteenpäin. Aion muuten allekirjoittaa kortit myös jo kuvankäsittelyohjelmassa, eli ei tarvitse sitten enää edes käyttää mustekynää! Käsi säästyy. Laskeskelin niin, että tarvitsen kortteja noin 50 kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti