tiistai 17. marraskuuta 2009

Ylistys postimaksukoneelle

Työpaikallani on ollut postimaksukone käytössä jo vuosia. Kyseessä on siis laite, joka punnitsee postipaketit ja kirjekuoret ja painon mukaan hinnoittelee niille postimaksut. Postimaksu on hieman edullisempi kuin Postimaksun kone tulostaa suoraan lähetykseen tai tarralle, josta sen voi sitten liimata lähetykseen.

Postimaksukone on harvinaisen toimiva systeemi. Sitä ei tarvitse ostaa vaan laitteita pystyy myös vuokraamaan. Yritysten käytössä se on ehdoton, mutta mielestäni siitä hyötyvät myös erilaiset yhdistykset ja järjestöt, jos heillä on paljon postitettavaa tietyn ajanjakson aikana. Omissa harrastuksissani olen ollut vuokraamassa postikonetta esim. partioon. Jostain luin, että postimaksukone on kannattava, jos yritys tai yhteisö postittaa yli 7 lähestytä päivittäin.

Postimaksukoneeseen syötettävä maksu maksetaan tilille. Tieto maksusta siirtyy seuraavan päivän aikana laitetoimittajan latausjärjestelmään, josta se ladataan itse koneelle. Koneesta siis näkee kokoajan, paljonko siinä on rahaa jäljellä. No joka tapauksessa, tällaisesta vempeleestä on kyse.

Nyt työpaikkani postimaksukone on ollut rikki ja sen huomaa! Postissa pakettien ja kirjeiden lähettäminen ei ole lainkaan niin nopeaa kuin postimaksukoneen aikana, jolloin riitti vaan että paketit ja kirjeet vei sinne. Nyt täytyy jonottaa pahimpaan ruuhka-aikaan kirjeiden kanssa ja sitten vielä kun maksu on tehty, täytyy muistaa ottaa kuitti talteen ja seuraavana päivänä tilittää se sihteeriltä.

Postimaksukone, odotan sen korjaantumista. Työpaikallani se on ehdoton. Ainoa mikä siinä on huonoa, on se, että välillä näkee työkavereiden maksattavan henkilökohtaista postiaan sillä. Se on mielestäni jotenkin epäeeppistä ja häiritsevää, sillä kun joku työkaveri on tyhjentänyt postimaksukoneen saldon, niin usein se olet sitten taas sinä, joka jonottaa postissa iltapäivä neljän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti