tiistai 7. syyskuuta 2010

Ahdistaako syksyn tulo?

Ahdistaako Sinua syksyn saapuminen? Ihme kyllä minua ei tänä syksynä ahdista. Kenties se johtuu siitä, että kesä oli kerrankin kunnon kesä. Nyt nautin siitä, että pääsen samoilemaan syksyiseen metsään ja poimimaan marjoja sekä keräämään sieniä. Syksyisessä metsässä on jotain todella mieltä rauhoittavaa ja itseasiassa myös kroppakin saa levätä, kun muistaa pukea päällensä kiristämättömät vaatteet kuten reisitaskuhousut ja tuulitakin.Toinen juttu mikä syksyn tulossa on kivaa on kaikki alkavat tv-ohjelmat, kuten Big Brother. Jostain syystä kylläkin en ole tänä vuonna päässyt yhtä hyvin sisään tämän vuoden BB-ohjelmaan kuin edellisinä kausina. Minusta jotenkin tuntuu siltä, että jaksot olisivat nykyään enemmän sellaisia pintaraapaisuja sieltä sun täältä kuin ennen. Myöskään uusi BB-talo ei kyllä mitenkään miellytä silmää. On vaikea ymmärtää miten asukkaat pystyvät viettämään noin pelkistetyssä ja rumassa ja jopa klaustrofobisessa ympäristössä jopa 3kk aikaa! Huh! Pihakin on todella onneton. Vaikka kaipa tarkoituksena onkin tuossa uudessa talossa ja pihassa se, että asukkaat tulevat siellä sekoamaan jollakin tavalla joka ikinen.

Syksyssa on aina kivaa myös uusien harrastuksien aloittaminen. Tänä syksynä tosin jatkan viime syksynä aloittamiani avoimen yliopiston opiskeluitani, jotka jäivät keväällä hieman rästiin. Uutena harrastuksena sen sijaan aloitin taijin. Olin eilen ensimmäistä kertaa taiji-tunnilla ja huh, kylläpä siellä oli kuulkaa sellainen urpo peilissä että oikeen itseäni nauratti. Nauraa ei tosin voinut, sillä taiji-salissa oli hiiren hiljaista. Tuntui omituiselta, ettei tunnilla ole edes mitään musiikkia. Mutta ei sitä oikeastaan lopulta osannut kaivatakkaan, koska kaikki keskittymiskyky meni kehohallintaan, liikkeiden jäljittelyyn opettajaa matkien ja hengitystekniikan opetteluun. Olen aiemmin aina ajatellut ettei minusta ole moiseen hidastempoiseen harrastukseen, kunnes shiatsu-terapeuttini ehdotti minulle joogaa tai taijia kehon- ja mielenhallintaan. Koska joogassa minua vain sattuu joka paikkaan, päätin antaa taijille mahdollisuuden. Ja koska olen tällainen stressaaja, joka ei osaa kunnolla rentoutua niin luulenpa, että minun on todella nyt käytävä taiji-tunneilla ja opeteltava kehonhallintaa ja mielenrauhaa!

Toinen harrastus jota voisin tänä syksynä uudelleen lämmitellä on valokuvaus. Voisin aloittaa vaikka sienien ja syksyisin metsän puiden kuvaamisella. Tästä ajatuksesta innostuneena valitsinkin tämän postauksen kuvaksi tuon erittäin kauniin syksyisen puun.

1 kommentti:

  1. "Kiva" kuulla että muuallakin on urpoja taiji-opettajia. Lähipaikkakunnalla oleva tyyppi on kyllä sellainen hösö että täytyy oikeesti olla kiinnostunut taijista että jaksaa jatkaa. Suosittelen sitä kuitenkin, kun itsellä on ainakin jääneet pois kaikki selkä- ja hartiavaivat.

    VastaaPoista