torstai 17. kesäkuuta 2010

Jalkapalloristiriitoja

Ajattelinpa kirjoittaa nyt siitä aiheesta, joka tuntuu olevan jokaisen miehen huulilla näinä viikkoina...ja joidenkin naistenkin. Lisäksi sama aihe on vallannut suomalaisen median (en edes uskalla kuvitella, miten asiat ovat esimerkiksi Keski-ja Etelä-Euroopassa) - televisio pauhaa, uutisetkin ovat tätä täynnä, samoin sanomalehdet. Niin, puhun tietysti jalkapallon MM-kisoista, jotka alkoivat viikko sitten Etelä-Afrikassa.

Jalkapallosta en sinänsä mitään ymmärrä, mutta olenpa teeveen ääressä istuessani minäkin viikon aikana otteluita vilkuillut. Huomasin jopa, että jalkapallon katselu ei ole ollenkaan niin tylsää kuin mitä ensialkuun kuvittelin! Pelihän välillä aivan imaisee mukanaan ja kohta sitä jo huomaa olevansa toisen joukkueen puolella...ja voi sitä riemua, kun maaleja syntyy. Mitä sitten olen ystäviltäni kuullut ja joiltakin seuraamiltani keskustelupalstoilta lukenut, suurin osa naisista suhtautuu jalkapallon MM-kisoihin negatiivisesti. Mies istuu kaikki illat nenä kiinni televisioruudussa ja koko muu maailma tuntuu kadonneen ympäriltään. Jos ottelun jännittävimmillä hetkillä oma puoliso käy ärtymykseltään moittimaan, onkin perheriita valmis.

Facebookista myös löysin eräs päivä ryhmän, jossa naisia neuvotaan käyttäytymään oikein jalkapallokisojen ajan. "Säännöissä" muun muassa käsketään antaa miehelle keskittymisrauha koko kilpailujen ajaksi ja päästää mies ulos kavereidensa kanssa katsomaan jalkapalloa. Miksei tätä samaa voisi soveltaa miehiinkin? Kai meistä naisistakin löytyy jalkapallosta kiinnostuneita, ja vastaavasti miehistä niitä, jotka eivät jaksa seurata pallon perässä juoksentelua?

Mistäköhän ylipäänsä johtuu, että suomalaisia naisia ei tunnu jalkapallo kiinnostavan? Luulisin nimittäin, että esimerkiksi Italiassa tai Saksassa pelejä käydään seuraamassa koko perheen voimin ja huumassa ovat mukana äidit ja tyttäret. Niin ja tietysti yksi aspekti ovat komeat pelaajat, joita on kenttä täynnä! Olemmeko me Suomessa niin vahvasti jääkiekkokansaa? Vai onko niin, että vaikka jalkapallon MM-kisat on maailman suurin urheilutapahtuma, joka sitoo koko maailman kuukauden ajaksi yhteen - ja on vielä poliittisestikin merkittävää - ei se kiinnosta meitä, koska oma joukkueemme ei kisoihin päässyt?

Niin. Mitä mieltä olette? Mukavia hetkiä jalkapallon parissa kaikille naisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti