keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Pankkien tilanne stressaa minua

Luin tänään pankkini vanhan tiedotteen ja näyttää siltä, että pankkini on keskittää toimintaa. Sofia Pankki luopuu kokonaisesta yritysrahoitus-liiketoiminta-alueestaan. Nyt mietin asiakkaana, että pitäisikö tässä huolestua? Jos oma pankki irtisanoo työntekijöitään niin eikö se ole selvä merkki jonkinasteisesta ahdingosta? Tietenkin asiat kääritään kauniisiin käärepapereihin, mutta eikö asia ole niin, että pankilla menee huonosti ja sen täytyy karsia menoja. Tätä kaikkea kutsutaan strategian täsmäyttämiseksi.

”Tulemme jatkossa keskittymään selkeämmin pankki- ja sijoituspalveluiden tarjoamiseen laajalle ja kasvavalle asiakaskunnallemme”, toteaa Sofia Pankin hallituksen puheenjohtaja Seppo Sairanen. ”Kiitän corporate finance –tiimiämme hyvästä työstä haastavassa markkinatilanteessa.”

Hallituksen puheenjohtajamme Seppo Sairanen on pitkän linjan pankkisektorin ammattilainen. Nopealla googletuksella selviää, että hän on noussut julkisuuteen 2007 myydessään FIM-pankin islantilaiselle Glitnirille. Kauppa teki Seppo Sairasesta rikkaan, hän tienasi kaupasta 110 miljoonaa euroa.

Rahaa siis tämä herra osaa tehdä. Tämän jälkeen hän perusti pankin, jossa nyt olen asiakkaana. Se, että Seppo Sairanen ymmärtää toimialastaan näinkin paljon, on kai hyvä? Täytyy sanoa, että olen ollut pankkiini tyytyväinen, säästöni ovat kasvaneet korkoa odotetulla tavalla, mutta silti taantuman aikana nämä tällaiset uutiset aina hätkähdyttävät. Sampopankin kanssa heidän tietokonesotkujen takia menetin yli 200 euroa sijoittamiani rahoja, vaikka ei se nyt suuri summa ole, niin kyllä se edelleenkin harmittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti