tiistai 24. marraskuuta 2009

Puulastu pehmikkeeksi pehmoleluihin


Olen koko kevään käynyt nyt työväenopiston kurssilla, jossa tehdään vähän samantyyppisiä juttuja kuin kansakoulun käsityötunneilla. Olemme kutoneet siellä pannunalusen, tehneet kaavoista lähtien haluamamme vaatekappaleen (tein itse hameen, jonka kaavat piirsin yhdestä a-mallisesta mielitietty hameestani) ja nyt ennen viime kerralla aloimme tehdä täytettävää joko pehmolelua tai tyynyä. Ideana siinä oli tutusta eri täytemateriaaleihin ja siihen miten täytemateriaalista saa jostain käsiinsä joko tekemällä tai ostamalla.

Tehtävänanto oli minulle mieleinen, sillä olen suunnitellut ilmoittautumista kevätlukukaudeksi puutöiden vastaavalle kurssille. Työväenkursseille ilmoittautuminen on aina aikamoinen ruljanssi, joten en ole vielä viitsinyt kauheasti työkavereilleni hehkuttaa kurssia, voivat vielä viedä paikan minun nenän edestäni. Ilmoittautumiset alkavat 7.1., silloin sitten istutaan netin äärellä ja jännätään saako kurssilta paikkaa vaiko ei.

Paluu kansakouluajalle on ollut mieleinen ja tästä syystä nyt haluankin mennä juuri puutöihin, minun aikanani tytöille ei ollut siihen koulussa mahdollisuutta. Automaattisesti tytöt laitettiin kutomaan ja pojat naulaamaan. Olen aika paljon tehnyt käsitöitä ja askarrellut lasteni kanssa. Puhdistamatonta puulastua löytyy vanhasta navetasta vaikka millä mitalla. Vaikka lastuaminen on vaivalloista työtä, jostakin syystä nautin siitä. Siinä saa hyvän tuoksun nenäänsä hyvinkin nopeasti. Lastuavat työkalut ovat esim. juuri noita. Terien eri muodoilla saa erilaista lastua aikaiseksi ja tätä sitten voi käyttää mm. entisöitävien huonekalujen, pehmoeläinten ja koristetyynyjen täytteenä.

Ja puulastu on myös ekologista, luonnon materiaalia. Se on aina hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti